WannaCry | Ransomware

16-05-2017

Bewustzijn
bosworX heeft de afgelopen twee jaar veel tijd en energie gestopt in haar missie om iedereen inzichtelijk te maken dat Ransomware een echt serieuze dreiging is die ook nooit meer zal verdwijnen.
Vaak werd onze boodschap met scepsis ontvangen of gebagatelliseerd.
Afgelopen weekend is de wereld een klein beetje wakker geworden omdat het WannaCry Virus snel om zich heen greep en ook zelfs ziekenhuizen in problemen bracht. Dit is slechts het begin!
 
Bent u veilig?
Beveiliging is een specialisatie en de expertise van bosworX.
In de eerste week van april waren uw centrale systemen al voorzien van updates die het WannaCry virus konden elimineren.
 
Waarom ging het toch bij anderen mis?
Systemen die niet voorzien waren van de laatste updates en/of met verouderde Windows besturingssystemen werkten waren en zijn kwetsbaar.
 
Wat moet ik doen?
Voor de centrale (Citrix) systemen hoeft u niets te doen. Die draaien allemaal op recente Windows besturingssystemen en zijn up to date dankzij de maandelijkse patch cyclus van bosworX.
Wij adviseren u om uw overige systemen zoals uw privé pc’s zo snel mogelijk te voorzien van de laatste updates en anti virus updates. Het virus stroopt geautomatiseerd het internet af en ontdekt autonoom of er systemen op het internet zijn aangesloten die nog een beveiligingslek hebben.

Heeft u nog vragen over bovenstaande neem gerust contact met ons op via onze bosworX Servicedesk 055 576 28 56 of servicedesk@bosworx.nl

bosworX | Gecertificeerd veilig

WannaCry, ransomware

Deel op Social Media