Renée Laurens van De Zorgmensen

ITdelen van bosworX bespaart ons kosten

Renée Laurens

Renée Laurens is Manager ondersteunende bedrijfsvoering bij De Zorgmensen; een middelgrote zorgdienstverlener in Apeldoorn, die recent is afgesplitst van woningcorporatie De Woonmensen en nu op eigen benen staat. De Zorgmensen levert hoogwaardige kwaliteitszorg aan oudere, zorgbehoevende mensen, zowel intramuraal als bij de mensen thuis. Sinds 1 juli 2015 heeft De Zorgmensen haar volledige IT aan bosworX BV uitbesteed.

Ongeveer 100 accounts
De Zorgmensen beheert drie Apeldoornse verpleeg- en verzorgingshuizen: Woonzorgcentrum Sainte Marie, Kleinschalig Wonen Kristal en De Groene Hoven. Ook zijn er zorgappartementen in Zuidbroek, Kerschoten en Apeldoorn Zuid en wordt complete thuiszorg in de eigen woning aangeboden. De hoofdlocatie van De Zorgmensen telt achttien werkplekken en voorts circa 75 op locatie. In totaal gaat het om ongeveer honderd accounts.   

IT volledig uitbesteed
“Sinds we zelfstandig zijn hebben we onze eigen IT”, vertelt Renée Laurens.  “Ik kende bosworX al van De Woonmensen waar ze eigen IT-medewerkers hebben. Die hebben wij niet. Van het begin af aan is er hier voor gekozen om de IT volledig uit te besteden aan een bekende lokale partij. Mede door hun ervaring in de zorg is dat bosworX geworden. Nu we drie maanden verder zijn constateer ik dat onze IT goed functioneert en dat de samenwerking met bosworX plezierig verloopt. Ze zijn praktisch, reageren snel en zijn altijd bereid om op locatie te komen en vragen van medewerkers te beantwoorden, ook als die wat minder verstand hebben van computers. Waar ik ook tevreden over ben is de terugkoppeling die bosworX gaf tijdens en na het oplossen van een incident dat hier recent plaatsvond.”  

Kostenbesparing
De Zorgmensen maakt gebruik van het delen van IT van bosworX, een duurzame dienst waarmee deelnemende organisaties de altijd aanwezige overcapaciteit van servers met elkaar delen. Naast dat servers daarmee veel efficiënter worden gebruikt, zorgt dit delen ook voor besparing op IT-kosten. Renée Laurens: “Als zorginstelling vinden wij het belangrijk dat zoveel mogelijk van het budget naar de daadwerkelijke zorgverlening gaat. Dat dwingt ons tot zeer kostenbewust begroten, plannen en werken. IT delen bespaart ons kosten en dat is hier zeer welkom.” 

de zorgmensen, itdelen, bosworx
bosworX ITIL gecertificeerd
bosworX SaaS gecertificeerd
ISAE3402 certificaat bosworX apeldoorn
bosworX VIR-BI gecertificeerd
ISO27001
ISAE3000
bosworX NEN7510 gecertificeerd