Ransomware

13-09-2016

De meest voorkomende en lucratieve vorm van Cybercriminaliteit is op dit moment ransomware. De ransomware wordt veelal verspreid middels keurige websites en betrouwbaar ogende E-mails waarin men verleidt wordt om ergens op te klikken.
Ransomware is een specifieke vorm van malware, die data op een computer vergrendelt. Hierdoor kan het slachtoffer/het bedrijf  niet langer bij de bewaarde gegevens. De dader belooft de bestanden pas weer toegankelijk te maken als er losgeld (bitcoins) wordt betaald.

De makers van de ransomware TeslaCrypt hebben een nieuwe versie uitgebracht, die niet door beveiligers ontmanteld kan worden. De oude versie van TeslaCrypt bevatte echter een zwakke plek, waardoor beveiligingsexperts de computers van slachtoffers alsnog konden ontgrendelen.
De nieuwe versie van de malware beschikt niet over die zwakke plek, ontdekten beveiligingsonderzoekers van Cisco.

TeslaCrypt is een vorm van ransomware die al vaker in het nieuws was. In 2015 voegde de aanvalssoftware nog een speciale chatfunctie toe, waarmee een aanvaller en slachtoffer met elkaar kunnen communiceren.

Voor praktische informatie over hoe men deze bedreigingen kan herkennen en voorkomen www.bosworx.nl/cybercrime of www.cybercrime-ransomware.nl

ransomware bosworx, malware

Deel op Social Media