QANU van QANU

QANU Utrecht

Een stabiele, zeer veilige verbinding met de data en bijna nooit storingen

QANU

Bedrijf

Quality Assurance Netherlands Universities (QANU) is een onafhankelijke stichting die is voortgekomen uit de afdeling Kwaliteitszorg van de VSNU. De medewerkers van QANU hebben een jarenlange ervaring met beoordelingen van universitaire onderwijs- en onderzoeksprogramma’s. QANU werkt onafhankelijk van de universiteiten. De organisatie past in de wettelijke structuur van beoordeling, accreditering en bekostiging van universitair onderwijs en onderzoek. In 2006 ging de organisatie samen met NQA (tevens klant bij bosworX) op zoek naar een andere ICT-partner.

CASUS

“Ontevreden over onze toenmalige ICT-partner gingen we op zoek naar een nieuwe partner. We hadden veel storingen, werden slecht geholpen door de helpdesk en we hadden vooral het gevoel dat we niet de aandacht kregen die wij voor ogen hadden.” aldus QANU. Via een wederzijds contact kwamen zij met bosworX in gesprek. De wensen van QANU waren duidelijk, het moest anders dan bij de toenmalige ICT-partner. Een storingsvrije en stabiele ICT-omgeving, snelle verbindingen met data en persoonlijk contact met de ICTdienstverlener. “bosworX had een duidelijk verhaal, een oplossing die in onze ogen goed aansloot bij onze wensen en ideeën.”

OPLOSSING

“We hebben bij QANU het bCC-principe toegepast. Het bosworX Cloud Concept past precies bij de wensen van deze organisatie. QANU beschikt nu over een stabiele ICT-omgeving. Daarnaast kunnen zij snel bij hun data door privé datalijnen.” vertelt Alexander Bosgoed, directeur bosworX. “Ik ben nog steeds zeer te spreken over de aanpak van bosworX,” geeft QANU aan. “In vergelijking met de situatie in het verleden is er sprake van een grote verbetering. Wij zijn bijna altijd in de lucht, hebben bijna geen storingen. Dit is voor ons van groot belang. bosworX heeft ons ook goed geholpen bij het vinden van een oplossing voor de traagheid van onze internetverbinding.” Alexander geeft aan: “QANU heeft nu een zeer veilige, stabiele en snelle verbinding met de dataservers. Dit komt doordat wij privé datalijnen hebben ingezet.”

OORDEEL

QANU is erg te spreken over de samenwerking. “Ik vind het een groot goed dat de leiding van bosworX beschikt over uitgebreide technische kennis en expertise. En op basis daarvan oplossingen aandraagt voor onze problemen en reageert op vragen en suggesties van onze kant. Ik waardeer het dat bosworX openstaat voor kritiek, dat ze ook de fout bij zichzelf zoeken en ons als klant zeer serieus nemen. bosworX is in alle opzichten een goede, deskundige en betrouwbare ICT-partner.”