PPIA Arnhem van PPIA

PPIA Arnhem

Snelle, veilige en stabiele thuiswerkfaciliteiten

PPIA Arnhem

Bedrijf

De Praktijk voor Parodontologie en Implantologie Arnhem (PPIA) is een tandheelkundige verwijspraktijk, opgericht in 1987. De praktijk heeft zich toegelegd op multi-disciplinaire, specialistische tandheelkunde. Tandartsen, mondhygiënisten, huisartsen en medische specialisten verwijzen patiënten naar PPIA.

Casus

PPIA beschikte over een stabiel netwerk en maakte hoofdzakelijk gebruik van Apple clients. De organisatie wilde haar bedrijfsvoering optimaliseren met de invoering van de specifieke applicatie Exquise. Omdat dit een Windows applicatie is, wenste de PPIA een toekomstgerichte hybride ICT omgeving waarbij de bestaande Apple clients naadloos werken met de centrale Windows applicaties. Tevens was van belang dat (een aantal van de ) medewerkers probleemloos thuis zouden kunnen werken.

Een overzicht van de specifieke wensen van PPIA betreffende haar ICT omgeving:

  • Kwaliteit, continuïteit en veiligheid;
  • Snelle, veilige stabiele thuiswerkfaciliteiten;
  • Bij vervanging werkplek apparatuur spelen de factoren ruimte, beeldschermkwaliteit en uitstraling mee in de k euze;
  • Lage vaste operationele (beheer)kosten
  • Geen eigen beheer ICT (‘ontzorging’);
  • Toekomstgericht, schaalbaar en fle xibel;
  • Transparante inzet Apple clients.

“Eén van de eigenaren van onze praktijk werkte in zijn andere praktijk al samen met bosworX. Daarom hebben wij ze uitgenodigd om te komen voor een nader kennismakingsgesprek.” aldus PPIA. “Het kennismakingsgesprek verliep erg soepel en de diensten werden helder uitgelegd. De prijskwaliteit verhouding was bij bosworX ook beter dan bij een andere ICT partij. Bovendien kwam bosworX met een duidelijk gestructureerd en gecoördineerd projectplan met een projectleider.” Ook inhoudelijk blijkt de ingezette Citrix omgeving meer mogelijkheden te bieden dan een gewoon LAN netwerk. Een eis van PPIA was verder om verzekerd te zijn van snelle, veilige en stabiele thuiswerkfaciliteiten: de oplossing blijkt naadloos te worden ingevuld door het bosworX Cloud Concept. “Met dit concept hebben wij nu de mogelijkheid om op meerdere locaties veilig op dezelfde server en met patiëntgegevens te werken. Dit was doorslaggevend om met bosworX in zee te gaan.”

Opbrengsten

Met de komst van het bosworX Cloud Concept heeft PPIA ook de overgang gemaakt naar het digitaliseren van patiëntengegevens. “Er is een wereld voor ons open gegaan. Het oude systeem is niet te vergelijken met de geboden oplossing. Voorheen werkten wij vooral op papier en zijn met de overgang naar het bosworX Cloud Concept ook begonnen met digitaal werken. Dit betekende voor onze praktijk zeer veel veranderingen, die mede door de goede begeleiding van bosworX in goede banen werd geleid. De gegevens zijn op deze wijze veel sneller te bereiken voor ons. Hierdoor kunnen wij nu efficiënter werken dan voorheen.” aldus PPIA. “Het feit dat we digitaal zijn gaan werken gaat op de langere termijn zeker ook zorgen voor meer tijd voor het eigenlijke werk. Momenteel is het nog wennen om digitaal te werken, waardoor er op korte termijn veel tijd in gaat zitten. Als iedereen uiteindelijk gewend is aan digitaal werken, dan blijft er meer tijd over voor andere werkzaamheden.” Op de vraag hoe PPIA naarde dienstverlening van bosworX kijkt vervolgt Martine. “Ik vind de dienstverlening van bosworX prima. Er is tot nu toe geen moment geweest dat we met een probleem zijn blijven zitten. De helpdesk werkt dan ook goed en snel. Zij hebben onze verwachtingen waargemaakt. Ik vind dat deze ICT partner veel deskundig personeel heeft. Dat is in onze situatie ook nodig! Geregeld komen we in de knoei met onze Apple computers en de apparaten die met Windows software werken. bosworX pakt door hun ervaring met zowel Apple als Windows dit perfect op!

Tot slot: “Indien ik bosworX zou moeten omschrijven aan een andere organisatie, dan zou ik aangeven dat dit een jonge, enthousiaste, snelle en gezellige organisatie met veel leuke medewerkers met een hoge dosis kennis en service is. Ik zal en kan ze dan ook van harte aanraden.”