IT delen

ITdelen
Wat deel je en wat levert dat mij op?

Recent onderzoek van onder meer TNO geeft aan dat bij organisaties veelal slechts 36% van de servercapaciteit daadwerkelijk continue gebruikt wordt. Daar zijn vele redenen voor. Soms dient men een extra server aan te schaffen omdat twee pakketten niet op dezelfde server kunnen staan. Sommige processen pieken slecht twee keer per dag en slapen de rest van de dag etc. etc. Stel dat we deze overcapaciteit van 64% zouden kunnen delen met collega’s in de sector? U heeft inzicht in uw huidige ICT kosten en afschrijvingen. In welke orde van grootte kunt u dan besparen op uw initiele en operationele kosten? De moeite waar om een keer voor te laten rekenen?

Gelijkwaardig en transparant
Delen van IT is gebaseerd op gelijkwaardigheid en transparante opbrengsten voor alle deelnemers. We brengen organisaties van dezelfde omvang binnen eenzelfde branche bij elkaar en bepalen samen welke opbrengsten we kunnen realiseren middels het delen van IT middelen.

Identiteit
Essentieel is dat de identiteit en soevereiniteit van de deelnemers structureel geborgen is, zowel technisch, conceptueel, organisatorisch, financieel alswel qua communicatie/uitstraling.

Deelnemers
De kans op succes is aanmerkelijk groter indien de deelnemers in de pas lopen qua omvang, proces, branche en doelgroep. Deelnemen wordt goud waard als je bereid bent om ook te delen.

Lees hier een referentie van een tevreden zorgdienstverlener uit Apeldoorn die gebruik maakt van het ITdelen concept.

Meetbare opbrengsten
Zonder het vastleggen van meetbare doelstellingen zoals bijvoorbeeld 20% lagere bedrijfslasten binnen 12 maanden is Delen van IT tijdverspilling.

Wil u meer informatie over ITdelen? Neem direct contact met ons op of kijk hier voor een referentie

Klik op onderstaande afbeelding en bekijk het korte YouTube filmpje over ITdelen. 

bosworX ITIL gecertificeerd
ISO27001
bosworX SaaS gecertificeerd
ISAE3000
ISAE3402 certificaat bosworX apeldoorn
bosworX VIR-BI gecertificeerd