Nachtelijke bosworX ransomware acties

29-06-2017

Security is één van de belangrijkste kerncompetenties van bosworX. Haar architectuur heeft het als fundament en het beheer is hier ook op gericht. Binnen de security kringen van bosworX werd al langer verwacht dat WannaCry en ander mutanten zouden gaan komen.  De klanten van bosworX waren gelukkig al beschermd tegen WannaCry middels de maandelijkse patchrondes van afgelopen april dit jaar.
Vorige week dinsdag avond kwam Microsoft met een tsunami aan patches en updates, hier zaten dusdanige kritische security patches bij dat bosworX woensdag besloten heeft DIRECT woensdagavond deze patches te installeren. Het werd weer een heel laat nachtje met pizza’s en blikjes fris voor de mannen maar alles is succesvol geïmplementeerd.
Dat was maar goed ook want daardoor waren wij allemaal wederom deze keer beschermd tegen het Petya virus van deze week.
De verwachting is wereldwijd binnen securitykringen dat dit nog maar het eenvoudige begin is en dat we geconfronteerd gaan worden met steeds zwaardere versies. Het Petya virus van deze week is al vele malen gevaarlijker. Ook omdat het weer op een hele andere wijze uw bedrijf in komt. Om dit te voorkomen zijn niet alleen weer centrale updates nodig maar dient men per direct de beveiliging op de werkplek juist door te meten. De meeste klanten van bosworX hebben al interne PEN testen door ons laten uitvoeren. Meten is weten tenslotte en anders heb je geen idee waar de lekken in het bedrijf zitten. Het slechte nieuws tenslotte: wen er maar aan. Dit gaat nooit meer weg. Niets om bang van te worden maar wel iets om regelmatig pro actief naar te acteren!

Wat kan u zelf doen?

  • Maak regelmatig backups;
  • Altijd patches installeren;
  • Zorg voor bewustwording;
  • Nooit lokale beheerder op de PC zijn;
  • Laat vanaf nu regelmatig audits/testen op locatie uitvoeren;
  • Of maak gebruik van de nieuwe Agent faciliteit van bosworX waarbij nu ook uw lokale ICT faciliteiten 24/7 geautomatiseerd in de gaten worden gehouden.

bosworX | Gecertificeerd veilig

petya-ransomware-bosworx-apeldoorn

Deel op Social Media