Joop Keereweer van Profish Food

Bij bosworX doen ze wat ze ons hebben beloofd

Joop Keereweer

Al meer dan twee decennia levert het familiebedrijf Profish Food B.V. voorverpakte visproducten aan de retail, horeca en institutionele markt. Haar oorsprong ligt in IJmuiden, toen nog onder de naam Zeevisgroothandel Siewertsen. In 1998 werd het Profish, een jaar later gevolgd door de verhuizing naar Twello. Daar groeide Profish al snel uit tot een van de grootste leveranciers van voorverpakte vis aan de retail, de supermarkten, zowel in Nederland als de ons omringende landen. Reden waarom de naam veranderde in Profish Food B.V. Begin 2014 heeft Profish haar ICT aan bosworX toevertrouwd.

Kwaliteit
Bij Profish staat kwaliteit in alles voorop, een absolute must voor een bedrijf dat continu bezig is met het verpakken en leveren van dagverse visproducten op zeer hoog niveau, vertelt directeur Joop Keereweer. “Wij zijn gecertificeerd voor HACCP en BRC, het ‘British Retail Consortium’ (op Higher Level), met onaangekondigde audits voor BRC. Er zijn maar 70 bedrijven ter wereld die dat hebben. In Duitsland en Frankrijk hanteert een aantal supermarktketens de voedselveiligheidsnorm IFS; de International Food Standard. Ook dat certificaat hebben wij op het hoogste niveau in huis. En ook met onaangekondigde audits.”

Goede partner
Profish is een continubedrijf. Elke dag wordt er hard gewerkt om supermarkten in binnen- en buitenland van dagverse visproducten te voorzien. “Dat betekent dat de systemen het altijd moeten doen”, legt Joop Keererweer uit. “En dat vergt heel veel van die systemen. We kunnen ons immers maar een minimale downtijd veroorloven. Daarin hebben wij in bosworX een goede partner gevonden. Laatst was er in het dorp bijvoorbeeld een grote stroomstoring. Daar hebben ze adequaat op gereageerd door alles op alles te zetten en het probleem binnen de kortste keren te verhelpen. ICT is dan wel een hulpmiddel, maar je bent er wel afhankelijk van. Bij bosworX begrijpen ze hoe belangrijk dat voor ons is. Ze doen wat ze ons hebben beloofd.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De ICT beheerder – in dienst of niet?
Het is een trend bij middelgrote bedrijven om een eigen ICT-beheerder in dienst te hebben. Die medewerker is echter moeilijk te vinden, mede omdat hij niet voortdurend nodig is. Dat zorgt voor veel ‘lege’ uren en dus extra kosten. Bovendien is het voor een ICT-beheerder moeilijk om op afstand de nieuwste trends in techniek, die immers continu in beweging is, bij te houden en aan te leren. Voor bedrijven en instellingen die zich afvragen of het niet beter is om de totale ICT uit te besteden, is het goed te weten dat bosworX in sommige gevallen bereid is om bij opdracht de ICT-beheerder over te nemen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

referentie profish, joop keereweer, bosworx
ISAE3000
bosworX ITIL gecertificeerd
bosworX SaaS gecertificeerd
bosworX VIR-BI gecertificeerd
ISAE3402 certificaat bosworX apeldoorn
bosworX NEN7510 gecertificeerd
ISO27001