bosworX neemt deel aan Het Burgermeestersinitiatief Apeldoorn

14-06-2012

Januari jl. werd het team van bosworX benaderd om deel te nemen aan Het Burgermeestersinitiatief in Apeldoorn. Dit project, opgezet door ROC Aventus is ontstaan naar aanleiding van WRR-Rapport waarbij duidelijk werd dat kwetsbare jongeren primair behoefte hebben aan structuur en verbinding. Met dit project wil ROC Aventus verbindingen aangaan voor jongeren met professionals uit het bedrijfsleven. Hierdoor kunnen jongeren leren op het gebied van keuzes te maken voor werk, samenwerken en plannen en ontdekken wat actief burgerschap kan inhouden.

bosworX werd verbonden aan Jamac. Deze 17-jarige Somalische jongen woont sinds 2,5 jaar in Nederland. Het Burgermeestersinitiatief geeft hem een mogelijkheid om op zoek te gaan naar een passende opleiding. "Gedurende zes dagdelen in de maanden maart en april heb ik Jamac mogen begeleiden. Tijdens deze periode heb ik getracht hem te helpen bij een keuze voor een vervolg opleiding", vertelt Rob Beekman, Jamac's begeleider tijdens het traject.

De periode heeft Jamac met een voldoende afgerond. "Ik heb de periode bij bosworX erg leuk en leerzaam gevonden. Hierdoor weet ik welke opleiding ik wil: ICT. Het lijkt mij erg leuk om meer met computers te doen en klanten te helpen." aldus Jamac. bosworX is erg blij dat Jamac het naar zijn zin heeft gehad tijdens het traject. En wij wensen hem dan ook al het beste voor de toekomst. Hopelijk in de ICT-branche!

Deel op Social Media